Flasher unit location + photo (L-series)

User avatar
Dann
Junior Member
Posts: 232
Joined: Thu May 13, 2010 6:39 pm
Location: Perth

Post by Dann » Wed Feb 20, 2013 8:51 pm

just bringing up a past thread here with the flasher unit mine recently went when escorting a mate being towed at night, my hazard lights and indicators arent working so i'm guessing this should be the problem??? does the unit look like this... pic
Attachments
20130220_184130.jpg
20130220_184130.jpg (88.93 KiB) Viewed 606 times
Cheers,
Dann
http://www.ausubaru.com/forum/showthrea ... t=dann%27s

Looking for:
- LSD diff

Image
IMG_0957 by Dann_Evans, on Flickr

User avatar
RSR 555
AUSUBARU ELDER
Posts: 6951
Joined: Sat Nov 10, 2007 10:42 am
Location: ATM... stuck in Rockingham

Post by RSR 555 » Thu Feb 21, 2013 12:11 am

Dann wrote:just bringing up a past thread here with the flasher unit mine recently went when escorting a mate being towed at night, my hazard lights and indicators arent working so i'm guessing this should be the problem??? does the unit look like this... pic
Nope. This is either the A/C Rev counter or the Wiper Control Unit

The Flasher Unit should be a round silver looking unit
You know you are getting old when the candles on your birthday cake start to cost more than the cake itself.

RSR Performance
Home of the 'MURTAYA' in Oz
Subaru Impreza WRX based Sportscar
[SIGPIC][/SIGPIC]

Disclaimer: Not my website but hyperlink here to Subaru workshop manuals

User avatar
steptoe
AUSUBARU MASTER
Posts: 11576
Joined: Thu Oct 06, 2005 10:00 am
Location: 14 miles outside Gotham City

Post by steptoe » Thu Feb 21, 2013 7:13 am

Not the wiper control unit, they have been grey boxes so far - that unit is something like the stop the electric fuel pump in case of an accident - about 350 bucks for a new one.

Dann, can you tel us year model or make date of your L, maybe even a pic of the indicators at the column. Er, you have checked fuses ?

User avatar
Dann
Junior Member
Posts: 232
Joined: Thu May 13, 2010 6:39 pm
Location: Perth

Post by Dann » Thu Feb 21, 2013 6:25 pm

yeah it's a 1992 l series standard one built- Jan 1992 on a Wednesday... haha jokes but the Jan 1992 part is right, and yes I've checked all fuses, can somone post a photo of the exact relay of the flasher unit,cause i thought it would be the silver canasters too but this thread says otherwise, anyway I put the car in test mode and one at a time swapped all the relays around( only the same type ones) with one that was working and all of them worked, unless the unit is tucked right up under the dash?
Cheers,
Dann
http://www.ausubaru.com/forum/showthrea ... t=dann%27s

Looking for:
- LSD diff

Image
IMG_0957 by Dann_Evans, on Flickr

User avatar
tambox
Turbo Talker
Posts: 661
Joined: Tue Sep 09, 2008 5:06 pm
Location: Clayton again

Post by tambox » Thu Feb 21, 2013 7:26 pm

Hark ye all, when all faith is lost, read the 1990 bible:D
Image

A 3 wire plug on the LHS of the steering column.
L serious, still.

User avatar
tambox
Turbo Talker
Posts: 661
Joined: Tue Sep 09, 2008 5:06 pm
Location: Clayton again

Post by tambox » Thu Feb 21, 2013 7:44 pm

Religion, and Subarus have many variances, here's another to have faith in.
Image
L serious, still.

User avatar
steptoe
AUSUBARU MASTER
Posts: 11576
Joined: Thu Oct 06, 2005 10:00 am
Location: 14 miles outside Gotham City

Post by steptoe » Thu Feb 21, 2013 8:54 pm

I am of no use to you, mine is an 85 with it inside the combination ticker/switch - had me stumped can tell you

User avatar
Dann
Junior Member
Posts: 232
Joined: Thu May 13, 2010 6:39 pm
Location: Perth

Post by Dann » Thu Feb 21, 2013 10:20 pm

haha ok now that a diagram i can relate too, ok ill have a look at that tomoz, if its not the fuse and not the reply what else could it be???
Cheers,
Dann
http://www.ausubaru.com/forum/showthrea ... t=dann%27s

Looking for:
- LSD diff

Image
IMG_0957 by Dann_Evans, on Flickr

User avatar
Gannon
Big Boost Talkalot
Posts: 4580
Joined: Sat Nov 05, 2005 10:00 am
Location: Bowraville, Mid Nth Coast, NSW

Post by Gannon » Fri Feb 22, 2013 5:26 am

steptoe wrote:I am of no use to you, mine is an 85 with it inside the combination ticker/switch - had me stumped can tell you
Yeah that surprised me too when I was trying to get the blinkers working on the RX.
Current rides: 2016 Mitsubishi Triton GLS & 2004 Forester X
Ongoing Project/Toy: 1987 RX Turbo EA82T, Speeduino ECU, Coil-pack ignition, 440cc Injectors, KONI adjustale front struts, Hybrid L Series/ Liberty AWD 5sp
Past rides: 92 L series turbo converted wagon, 83 Leone GL Sedan, 2004 Liberty GT Sedan & 2001 Outback
------------------------------------------

User avatar
steptoe
AUSUBARU MASTER
Posts: 11576
Joined: Thu Oct 06, 2005 10:00 am
Location: 14 miles outside Gotham City

Post by steptoe » Fri Feb 22, 2013 7:27 am

Dann wrote: if its not the fuse and not the reply what else could it be???
Well, if you fall for same thing I did,, I found power supply problems after my fusible link corrosion caused a nice voltage spike or surge - disabled everything for three weeks - did not kill the ECU, so I bypassed wires here there and bloody everywhere to eventually find the indicator bulbs had blown to the extent of shooting the filament to the inside of the glass and fusing to it - all of them coz I used the hazards while in limp mode to parents place - just got there and died. As I replaced the bulbs the flicker rate went from a constant bzzzzzz inside combo switch to a final ticker, ticker noise I desired at the end of four bulbs. Stupid me was pulling the reverse bulbs and finding they were OK , thinking they were indicator bulbs :oops:

User avatar
Dann
Junior Member
Posts: 232
Joined: Thu May 13, 2010 6:39 pm
Location: Perth

Post by Dann » Fri Feb 22, 2013 7:33 pm

haha hopefully thats not the case, all my globes are good and working, i'll be pulling apart the dash yet again tomoz, as i didnt have time today and hopefully replace the relay and it work, worst cause i'll start crying haha jokes
Cheers,
Dann
http://www.ausubaru.com/forum/showthrea ... t=dann%27s

Looking for:
- LSD diff

Image
IMG_0957 by Dann_Evans, on Flickr

User avatar
Dann
Junior Member
Posts: 232
Joined: Thu May 13, 2010 6:39 pm
Location: Perth

Post by Dann » Sun Mar 03, 2013 9:38 pm

so eventually got around to changing the relay that i got from the auto store, the guy said that it would do the same thing as the original. I replaced the relay and... still nor working, checked all the fuses and globes again all good, so could it maybe be the switches the hazard switch and the indicator lever???

Heres the nice burnt hole in the old flicker unit and the new one I got given...
Attachments
20130303_185152.jpg
20130303_185152.jpg (99.37 KiB) Viewed 596 times
Cheers,
Dann
http://www.ausubaru.com/forum/showthrea ... t=dann%27s

Looking for:
- LSD diff

Image
IMG_0957 by Dann_Evans, on Flickr

User avatar
Gannon
Big Boost Talkalot
Posts: 4580
Joined: Sat Nov 05, 2005 10:00 am
Location: Bowraville, Mid Nth Coast, NSW

Post by Gannon » Sun Mar 03, 2013 10:25 pm

Ya know there are 2 types of flasher can, it relates to the pin polarity
Current rides: 2016 Mitsubishi Triton GLS & 2004 Forester X
Ongoing Project/Toy: 1987 RX Turbo EA82T, Speeduino ECU, Coil-pack ignition, 440cc Injectors, KONI adjustale front struts, Hybrid L Series/ Liberty AWD 5sp
Past rides: 92 L series turbo converted wagon, 83 Leone GL Sedan, 2004 Liberty GT Sedan & 2001 Outback
------------------------------------------

User avatar
Dann
Junior Member
Posts: 232
Joined: Thu May 13, 2010 6:39 pm
Location: Perth

Post by Dann » Sun Mar 03, 2013 11:55 pm

oh really? can you please explain?? how can i tell???
Thank you for any info
Cheers,
Dann
http://www.ausubaru.com/forum/showthrea ... t=dann%27s

Looking for:
- LSD diff

Image
IMG_0957 by Dann_Evans, on Flickr

Post Reply